Digitalizarea si noile locuri de munca

Ce este marketingul online?

Marketingul online folosește canale web și astfel ajută la comercializarea produselelor sau serviciilor unei companii. Particularitatea marketingului este că viitorii potențiali clienți sunt adesea atinși prin intermediul platformelor de socializare. În plus, achiziția de e-mail, publicitatea online sau optimizarea eficientă a motorului de căutare sunt utilizate ca metode pentru atragerea de noi perspective.

Scopul marketingului este de a ajunge la potențialii clienți, prin canalele pe care aceștia le folosesc confortabil de acasă. Cea mai bună modalitate de a ii caștiga online este pentru că petrec mult timp citind, cumpărând online sau desfăsoară activități de social media.

Utilizarea pe scară largă a internetului pentru uz personal și pentru afaceri a creat numeroase canale noi de activități, de publicitate și de marketing, inclusiv pentru cele menționate mai sus. Din această cauză, marketingul online diferă de cel tradițional. Presa, cum ar fi reclame de tipărire, poster, televiziune și radio au fost folosite în trecut.

Înainte de crearea canalelor de marketing online, costurile produselor sau serviciilor de marketing erau deseori prea mari și, de asemenea, dificil de măsurat. Gândiți-vă la campaniile publicitare naționale de televiziune măsurate pe grupuri focus pentru consumatori pentru a determina nivelul de conștientizare a unui tip de mărci. Cu toate acestea, aceste metode nu sunt potrivite pentru înregistrarea precisă a succesului campaniilor publicitare. Astăzi, teoretic, toată lumea poate participa la marketing online. Tot ceea ce este necesar este crearea unui site web și campanii de achiziție cât mai ieftine. Produsele și serviciile de marketing oferite au și posibilitatea de a fi optimizate prin SEO –Search Engine Optimization-. Acest lucru asigură eficiență și rentabilitate campaniei profitul investiției fiind îmbunătățit.

Care sunt avantajele marketingului online?

Un avantaj cheie al utilizării canalelor online pentru a comercializa o companie sau un produs este capacitatea de a măsura cu exactitate dezvoltarea unei anumite platforme. De asemenea, puteți evalua modul în care vizitatorii interacționează cu un site web. De asemenea, este posibilă analiza vizitatorilor care se transformă în clienți care investesc.

Ce metode aparțin marketingului online?

Există o serie de instrumente care pot fi utilizate pentru a construi și a menține un program eficient de marketing online:

 • Marketing prin e-mail
 • Marketingul social media
 • Optimizarea motoarelor de căutare (SEO)
 • Display publicitar
 • Marketingul motoarelor de căutare (SEM)
 • Evenimente și webinarii
 • Marketing de conținut
 • Marketing video
 • Analiza de marketing
 • Automatizarea marketingului
 • Managementul relațiilor cu clienții

Web developer and E-Commerce

Marketingul pe internet și comerțul electronic – un un grup de cuvinte cunoscute în lumea afacerilor. Internetul este cel mai rapid și eficient mod de conectare cu clientii din întreaga lume. Acest lucru oferă posibilitatea de a prezenta întreaga gamă de produse sau servicii clienților dvs. mult mai repede decât ați putea face cu o vitrină. Deoarece întreaga dvs. gamă de produse este ușor accesibilă online pentru întreaga lume, potențialul dvs. de vânzare pe web este nesfârșit. Pentru a crea un site web eficient care transformă browserele în vânzări, aveți nevoie de ajutor de specialitate de la o echipă care s-a dovedit a fi de succes.

Mai simplu spus, e-commerce definește actiunea de a face afaceri pe internet. Totuși, aceasta este o definiție destul de superficială. Deoarece există multe aspecte diferite care trebuie luate în considerare la achiziționarea de clienți.

Un site web de comerț electronic eficient utilizează cea mai avansată tehnologie pentru a prezenta produse cu scopul de a-i determina pe clienți să acționeze. Serviciile comerțului electronic sunt cele care ajută la dezvoltarea unui site web și la creșterea traficului. Cu toate acestea, construirea unui site web de comerț electronic pentru a satisface nevoile de afaceri implică multe aspecte, cum ar fi:

 • Construirea site-ului pentru a evidenția cel mai bine produsele și strategiile specifice.
 • Actualizarea site-ului pentru a include noi promoții, produse și servicii.
 • Dezvoltarea conținutul pentru a efectua tranzacții și alte interacțiuni fără probleme.
 • Selectarea servicilor comerciale care vă permit să acceptați diferite metode de plată și să lucrați în mod consecvent.
 • Asigurarea confidențialitatii datelor private ale clientului
 • Dezvoltarea unui site web prin serviciile SEO atrage publicul și menține traficul constant.

Dacă aceste aspecte sunt tratate corect, puteți realiza canale de comunicare complet noi care pot duce la creșterea surselor de venit.

Care sunt avantajele site-urilor de comerț electronic?

 • Site-ul dvs. de comerț este deschis 24 de ore pe zi / zile pe săptămână.
 • Nu este necesară deschiderea de noi locații și spațiu de stocare dacă vă desfășurati majoritatea afacerilor online.
 • Puteți să vă construiți o reputație de servicii excelente și de transport rapid.
 • Pot fi dezvoltate strategii care cresc vânzările și atrag clienții obișnuiți.
 • Experiența dvs. de cumpărături poate ajunge la clienții din toate părțile lumii, nu doar pe o piață locală.

Blogging

Blogging-ul a început ca o modalitate de a avea un blog personal online în care o persoană a raportat date despre ziua lui. Cuvântul „blog” a apărut ulterior din termenul „weblog”.

Ca majoritatea noilor inovații de pe Internet, mulți antreprenori au văzut potențialul de marketing pe un blog și dezvoltarea blogging-ului a pornit de acolo. Mai jos veți găsi o imagine de ansamblu despre ce este un blog, de ce este popular și sfaturi utile pentru a începe propriul blog.

Adesea, mulți oameni nu sunt siguri de diferența dintre un blog și un site web. O parte a problemei este că multe companii le folosesc pe ambele și se concentrează doar pe una dintre cele două platforme. Dar există două funcții de bază ale unui blog pe care îl deosebesc de un site tradițional.

Blogurile sunt actualizate în mod regulat. Nu contează dacă este un blog nutrițional care arată sfaturi utile pentru un stil de viață sănătos, un blog de fitness care scrie despre cele mai bune exerciții de antrenament sau un blog tehnologic care prezintă cele mai noi gadgeturi și Împărtășește opinia despre aceasta cu utilizatorii. Toate aceste bloguri diferite au în comun faptul că este adăugat în mod regulat conținut nou.

Blogurile permit cititorilor să fie implicați. Acestea sunt adesea incluse în paginile de socializare, ceea ce le oferă cititorilor posibilitatea de a comenta și începe o discuție cu alți utilizatori. Aceasta creează o formă mai puternică de interacțiune socială între diferiți utilizatori decât cu un site web tradițional.

Există mai multe motive pentru care antreprenorii au apelat la blogging:

Motoarele de căutare adoră conținutul nou și de aceea bloggingul este un instrument excelent pentru optimizarea motoarelor de căutare (SEO).

Clienții pot fi ușor la curent cu noutățile. Cu cât un client vine mai des pe blogul dvs., cu atât este mai probabil să cheltuiască bani pentru produse și servicii.

Un blog vă permite să creați încredere și să construiți o relație cu potențialii dvs. clienți. Nu numai că puteți arăta ceea ce știți construindu-vă expertiza și credibilitatea, dar și pentru că oamenii pot posta comentarii și interacționează cu dvs. Puteți cunoaște rapid compania și creați astfel o bază optimă care consolidează relația cu clienții.

Blogurile pot câștiga bani. Împreună cu produsul sau serviciul dvs., conținutul blogului dvs. poate genera venituri, cum ar fi publicitate și produse afiliate.

Blogging-ul este flexibil și mobil, ceea ce face o opțiune bună pentru persoanele cărora le place să lucreze în mod neconvențional și doresc să împărtășească experiența și cunoștințele lor cu alții.

Care este dezavantajul bloggingului?

Bloggingul este popular deoarece funcționează ca un instrument de marketing. Cu toate acestea, există și unele dezavantaje ale blogging-ului, ceea ce poate îngreuna realizarea succesului dorit. Înainte de a începe un blog ca mijloc de a vă servi sau promova afacerea existentă, ar trebui să luați în considerare aceste posibile dezavantaje ale bloggingului:

 • Bloggingul  îți ia mult timp. Pentru ca blogurile să fie eficiente și să facă apel la cititori, trebuie să fie actualizate în mod regulat. Internetul este plin de bloguri abandonate care nu au fost actualizate de luni sau chiar de ani. Succesul bloggingului este că îți întărește relația cu clienții și acest lucru este posibil numai dacă există un conținut nou care poate fi citit regulat. Aceasta înseamnă că conținutul este generat cel puțin săptămânal, ceea ce necesită timp.
 • Ai nevoie de idei despre care să scrii. Ideile pe subiecte potențial interesante sunt importante pentru a genera conținut relevant. Dacă aceste idei nu reușesc să se concretizeze, satisfacerea așteptărilor cititorilor dvs. poate fi dificilă.
 • Aveți nevoie de o conexiune socială directă. Postarea unui articol era suficientă pentru a genera trafic și venituri. Astăzi, un blog de succes are nevoie de e-mail marketing, beneficii suplimentare, precum actualizări de conținut și o rețea socială dedicată, precum un grup Facebook.
 • Durează mult timp ca blogul să dea rezultate. Una dintre cele mai mari frustrări cu bloggingul este că consumă mult timp și nu plătește mult la început. Este nevoie de mult timp pentru a construi un cititori dinamici.

Cum să pornești un blog

Primul pas: configurarea blogului

După ce blogul dvs. este activat, trebuie să îl mențineți interesant pentru viitorul public cu conținut nou pentru a vă dezvolta afacerea de exemplu. Dezvoltați un program fix pentru scrierea și postarea articolelor pe blog. Creați un calendar de conținut, astfel încât să știți întotdeauna când să publicați.

Al treilea pas: marketing

La fel ca în cazul tuturor celorlalte idei de afaceri, succesul dvs. vine din marketingul și informarea grupului țintă prin intermediul blogului. Prin includerea canalelor de socializare, aveți o oportunitate excelentă de a excela. De asemenea, puteți stabili contact prin intermediul unei liste de e-mail sau prin interacțiunea cu alți bloggeri, podcasters și media.

Al patrulea pas: adăugați fluxuri de venitur

Blogging-ul vă oferă o oportunitate excelentă de a adăuga surse suplimentare de venit pentru afacerea dvs. De exemplu, puteți face publicitate unor produse și servicii ale altor companii în marketing afiliat. O altă opțiune este încorporarea de rețe de publicitate pentru a face link către blogul dvs. Dacă aveți o companie de servicii pentru care faceți o reclamă cu blogul dvs., puteți să vă creați propriile produse informaționale care să le completeze.

Call center & customer service

Multe companii internaționale mari, cum ar fi Apple și Microsoft, oferă asistență virtuală pentru clienți. Dacă vă oferă satisfacție vânzarea produselor telefonic, comunicati activ, sunteți încrezător, prietenos, orientat spre client, dețineți abilități foarte bune scrise și vorbite intr-o limbă străină, dețineți cunostințe în MS, Word, Outlook, Excel, atunci ați fi candidatul ideal pentru poziția de custumer service.

Asistenți virtuali

Asistența virtuală este la fel de solicitată în lumea locurilor de muncă pentru nomazii digitali ca și managementul social media și dezvoltarea web. Nu aveți nevoie de nicio pregătire sau experiență profesională pentru acest loc de muncă, independent de locație, deși aceasta din urmă poate fi un avantaj. Sarcina unui asistent virtual este aproape identică cu cea a unui asistent prezent în birou – doar a face cafeaua pentru șef ar putea fi un pic dificil prin mediul online. Sarcinile obișnuite ale acestui job digital includ planificarea, sincronizarea datelor și eventual acceptarea apelurilor primite. Aptitudinile personale care sunt căutate în special în asistență virtuală sunt conștiinciozitatea, punctualitatea și, mai ales, disponibilitatea constantă. Aceasta din urmă se aplică însă majorității locurilor de muncă care sunt independente de locație.

Autor: Nicoleta Potarniche

Lumea mi-a fost dată să'mplinesc, Cu putere și pasiune, Un petic de frumos să zidesc, In conștiința plecată de la un nume.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s