Liderul IT al viitorului- psiholog, strateg și sociolog

Managementul timpului, diplomația, abilitățile de comunicare și abilitățile organizatorice joacă un rol esențial pentru un lider de echipă IT. El ar trebui să fie, de asemenea strateg, psiholog și sociolog, iar de obicei petrece mai multe ore cu colegii de la birou decât cu familia acasă.

Ca lider IT ai nevoie de:

Abilități muncă în echipă – Este esențial să te implici în grup și să se poți lucra constructiv cu ceilalti colegi și nu doar să fii „everybody´s darling”. Evenimente de team building, întâlniri periodice cu angajații, prânz și evenimente distractive sunt deosebit de importante pentru șeful echipei. Chiar și cel mai timid specialist IT se poate potrivi cu colegii săi.

Consolidarea punctelor forte – Diversitatea personajelor dintr-o echipă poate fi văzută ca fiind utilă. Abilitățile bune de observare și cunoașterea naturii umane sunt un avantaj.

Rezolvarea de conflicte – Liderul echipei ar trebui să medieze în situații, astfel încât cei implicați să poată rezolva conflictul independent în timp util. Un nivel ridicat de frustrare este necesar pentru a nu pierde din vedere obiectivele comune.

Lauda este importantă – Dacă oferiți angajaților dvs. feedback și ii lăudați constant, vă puteți aștepta ca performanțele să se îmbunătățească.

Motivația – Un lider de echipă care este entuziasmat de propria viziune și care reușește să transmită și colegilor energia pozitivă, experientele si strategiile poate fi incredibil de motivant.

Activitățile clar formulate ajută – Termenii complicati adesea împing angajații să furnizeze performanțe incorecte sau slabe. Este indicată formulează Tasck-urilor cu propriile cuvinte, pentru un rezultat bun.

Organizarea corectă – Deoarece situațiile stresante pot apărea întotdeauna în echipă, managerul de proiect trebuie să țină picioarele pe pământ și să rămână constant. Critica constructivă și discuțiile de moderare sunt un punct esențial aici. Stabilirea priorităților sunt la fel de importante, iar luarea deciziilor cu fermitate si in timpi reali va creea sigurantă si stabilitate.

Acționează cu certitudine – Este esențial un anumit nivel de autoritate și, în același timp, tratarea angajaților cu respect. Argumentele bune pot rezolva critici si tensiuni , dar un „nu” hotărât este de asemenea, necesar în unele momente.

Multe dintre aceste Soft Skill-uri  enumerate pot fi învățate usor, dar durează mult mai mult timp acumularea know how-ului.

Autor: Nicoleta Potarniche

Lumea mi-a fost dată să'mplinesc, Cu putere și pasiune, Un petic de frumos să zidesc, In conștiința plecată de la un nume.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s